Tiedotteet

Ei tiedotteita.

Rock`n Swing alkeet

Boogie woogie, lindy hop, bugg sekä fusku – nämä kaikki rock'n'swing-lajit kuuluvat alkeis-/jatkoryhmien opetusohjelmaan. Alkeisryhmä on tarkoitettu vasta-alkajille.

Boogie Woogie on rock'n'swing -tanssi, joka tyyliltään huokuu 50-lukua. Boogie on paritanssi, joka sopii kaiken ikäisille. Lajia tanssitaan kaikilla musiikin nopeuksilla, vapaalla viennillä ja avoimessa otteessa. 

Fusku on aito, suomalainen rock'n'swing-tanssi, joka on kehittynyt tanssilavoilla. Fusku on askellukseltaan jiveä helpompi ja rauhallisempi. Fusku on paritanssi, jota tanssitaan yleensä fox-musiikkiin.

Lindy hopia tanssitaan swing-musiikkiin kaikilla musiikin nopeuksilla. Nopeaan musiikkiin tanssittavassa Lindy Hopissa tehdään nostoja ja pieniä heittoja ns. air steppejä. Lindy on ennen kaikkea seuratanssi, jota tanssitaan vapaalla viennillä klubeissa ja tanssisaleilla.

Buggia on helppo lähestyä yksinkertaisen perusaskeleen takia. Tanssimaan pääsee siis nopeasti, mutta jatkossa haastetta tarjoavat vauhdikkaat kuviot yhdistettyinä musiikintulkintaan. Musiikiksi käy hyvin monentyyppinen rytmimusiikki.

Jatkoryhmä soveltuu niille, jotka ovat aktiivisesti tanssineet joitain näitä lajeja. Kuvaileva sana voisi olla 'kerho'. Ryhmässä on siis lyhyemmän tanssiuran kartuttaneita ja useammankin vuoden tanssineita ja sehän on pelkästään rikkaus.

Tarkoitus on opetella ja syventää taitoja tanssitekniikan ja musiikintulkinnan alueilla. Ryhmissä kaikki osallistuu taitojensa mukaan, eikä mittareita tunneta. Ryhmät on koolla tiistaisin vaihdellen eri lajeja.

Ryhmiä vetää Ari Halinen ja Kati Vestman.


Tapahtumat