Hyvinvoiva Hyrräläinen


Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ry haluaa kaikessa toiminnassaan tukea harrastajiensa ja kilpatanssijoidensa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kilpailevien tanssijoiden kohdalla tämä tarkoittaa lajiharjoittelun lisäksi tietoa terveellisistä elämäntavoista, kuten ravinnosta, unesta, päihteettömyydestä ja antidopingista. Kilpailijoita ja harrastajia ohjataan harjoittelussaan kunkin tarpeiden mukaan. Hyrrät haluaa edistää etenkin kilpalajiin sitoutuneiden tanssijoiden terveellisiä elämäntapoja ja tukea kehittymistä hyvinvoivaksi urheilijaksi.

Ravinto


Tanssijat viettävät ajoittain pitkiäkin treenipäiviä omalla salilla tai vaikkapa muualla järjestettävillä leireillä, jolloin kunnollisen ravitsemuksen merkitys jaksamisen kannalta korostuu. Kilpailuissa pitää monesti suoriutua useasta kilpailusuorituksesta päivän mittaan ja tehdä toistuvasti vielä edellistä parempi kilpailusuoritus. Ravitsemusasioita ja välipalavinkkejä kerrataan omassa harjoitusryhmässä ja oman seuran kokeneempien tanssijoiden ja valmentajien opastuksella. Leireillä käydään tarkemmin läpi urheilijan ravitsemusta luentojen muodossa.

https://storage.googleapis.com/valo-production/2016/12/urheilulliset_elamantavat_opas_low.pdf

Oheisharjoittelu


Kilpatanssijan valmennussuunnitelmassa käydään läpi jokaisen parin oma harjoitus- ja valmennussuunnitelma kilpatanssin osalta. Tämän lisäksi monet tekevät oheisharjoitteluna lenkkejä ja kuntosaliharjoittelua sekä kehonhallintaan liittyviä harjoitteita, kuten balettia tai pilatesta. Lajiharjoitteluun kuuluvat tekniikkaan, koreografiaan ja esiintymiseen liittyvät ryhmätunnit ja yksityistunnit. Lisäksi parit käyvät ns. practiceissa, joissa parit tanssivat kuvioita läpi, hiovat tekniikkaa ja tanssillista esittämistä. Kuntotestaus pareille tehdään tietyllä taitotasolla puolivuosittain.

Lepo

Riittävä lepo ja laadukas uni tukee liikkujan ja kilpailijan ja harrastajan hyvinvointia. Hyvin nukuttu yö auttaa keskittymiseen tanssitunneilla ja kilpailuissa. Unen ja levon merkitystä tanssijalle käydään tarkemmin läpi leireillä.

https://storage.googleapis.com/valo-production/2016/12/urheilulliset_elamantavat_opas_low.pdf

Antidoping


Tanssiklubi Kotkan Hyrrät noudattaa toiminnassaan Maailman antidopingtoimiston (World Anti-Doping Agency WADA) antidopingsäännöksiä ja Suomen antidopingsäännöksiä. Tanssiurheilijoitamme opastamme urheilijan vastuusta,
reilusta pelistä ja antidopingsäännöstöistä.

https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2019/05/51d99f18-suomen-olympiakomitean_antidopingohjelma_hyvaksytty_22052019.pdf

Päihteettömyys


Seurassamme edistämme kilpatanssijoiden tietoisuutta päihteiden terveysvaikutuksista. Pyrimme tukemaan lapsia ja nuoria terveellisissä elämäntavoista ja päihteettömyydessä.

https://dopinglinkki.fi/sites/default/files/paihteeton_pelikentta_esite_print.pdf

Tasa-arvoisuus


Kaikilla on oikeus liikkua ja harrastaa. Tanssitunneilla liikutaan yhdessä monenlaisen tanssillisen liikunnan merkeissä. Yhdessä tekeminen lisää sosiaalista kanssakäymistä mikä tukee henkistä hyvinvointia. Erilaisissa tapahtumissa halukkaat Hyrräläiset toimivat ja talkoilevat ja viihtyvät yhdessä. Seura haluaa taata kaikille mahdollisuuden esiintyä tapahtumissa ja näytöksissä. Kaikentasoisia liikkujia kannustetaan positiivisella palautteella eteenpäin. Lisäksi pidetään huolta, että yhdessäolo mahdollisuuksia on tarjolla myös oman tanssiharrastuksen ulkopuolella esimerkiksi avoimien illanistujaisten, tanssien tai kauden päättäjäisten muodossa.

https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/vastuullisuus/tasa-arvo/

Image